Virkestullar

Sitter uppe på topprestaurangen och läser på nätet om socialdemokraternas störtdykning i senaste Synovateundersökningen. Tydligen har det sällan skett ett så stort fall i opinionen under en enda månad. Jag tror det speglar en ny verklighet med många fler rörliga väljare idag jämfört med tidigare. Det kommer bli en väldigt spännande period fram till valet om två år.

Just nu är det fokus på ett annat val, det i USA som svensk media följer mer än någonsin tidigare. Det är viktigt eftersom vi lever i en mycket mer globaliserad värld och därmed också påverkas mer av förhållanden i andra länder. Ser dock mörkt ut för frihandelsvännen McCain. Vi får väl se…

Ska nu ha en intervju med The Moscow Times om Rysslands politik avseende virkestullar. Just nu ligger ett förslag om en 50 % höjning av exporttullar från årsskiftet. Om höjningen blir verklighet kommer det att vara förödande för svensk och finsk skogsindustri. Hoppas att Ryssland visar en mer pragmatisk inställning och stoppar den sista höjningen. Det är betydelsefullt både för oss och för dem själva, inte minst för en eventuell framtida WTO-anslutning.

Efter lunch är det dags för sista timmarna i backen. Det har snöat massor här i Sölden, vilket gör att skidåkningen blir fantastisk. Imorgon bitti bär det av hem igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: