New York

Tåget till New York från Washington igår vid lunchtid. Mötre med FN´s Global Compact George Kell. Vi talade CSR frågor och fick höra mycket beröm över Sveriges insatser i frågan. Svenska företag är bland de bästa i världen på CSR – corporate social responsibility. Det syns i de undersökningar som görs, men tyvärr inte lika tydligt ute i verkligheten.

Vi avsätter också stora resurser varje år till Global Compact. Tyvärr har vi inte inflytande över styrelsebesluten och policyn i samma utsträckning. Det behöver vi ändra på, varför ett besök hos George Kell var viktigt att genomföra.

Vidare till FN´s huvudbyggnad och till arkitekten, VD och den Assistant Secretary-General som håller i renoveringen av FN, Michael Adlerstein för att lyssna på hur arbetet fortskrider. Skanska har vunnit upphandlingen och det är något vi som svenskar ska vara stolta över. Jag frågade hur mycket de också tänker på ”Greening of the UN” och hur vi med svensk flagga kan vara med och påverka i rätt riktning.

Ban Ki-Moon  har ju också en personlig önskan om att göra FN koldioxidneutralt i alla operationer över världen. Detta är mycket intressant ur svenskt perspektiv. Inte minst hur vi kan få synergieffekter under vårat EU ordförandeskap då miljö och klimatfrågor kommer att stå högt på vår agenda.

Middag med SACC New York på Aquavit med alla talare på ”Womens Executive Conference”. Har aldrig varit där förut. Positiv upplevelse med både god mat och vacker miljö. Kul att se hur bra svenskar lyckas i USA.

Till sist en träff med en gammal god vän som jobbar som polis på Manhattan (NYPD). Han hade arbetat hela valnatten då massor med New Yorkare firade Obamas valseger. Nästa vän som är en av polischeferna här var mindre lycklig, han är en trogen republikan. Båda är ändå överens om att USA går vidare som ett fantastiskt land, och att New York är för dem världens bästa stad att leva och arbeta i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: