Fredag i New York

Besök på svenska FN-delegationens morgonmöte. Roligt att återse många ur personalen sedan jag var FN delegat hösten 2006. Nu var det ett nytt gäng riksdagsledamöter där på besök. Denna fredag var deras sista dag efter att de har varit där två veckor. Alla såg precis lika nöjda ut som jag också var för två år sedan. Det är verkligen en trivsam arbetsplats med många härliga människor som jobbar stenhårt för Sverige.

 

Nästa stopp var företagsbesök på B-Reel. Ett svenskt företag inom media som nu etablerat sig i NY. Skolboksexempel på hur Exportrådet kan hjälpa till vid utlandsetablering. Första året hyrde de in sig i lokaler hos Exportrådet och har nu växt så att de behövde ett eget kontor och ordnat det i en våning i SoHo. Verkligen kul att träffa framgångsrika svenskar i NY som tror på sig själva.

 

Efter lunch var det dags för radiointervju på Sirius Satellite Radio, en av USA´s största radiokanaler.  Senator (fd presidentkandidat) Bill Bradley intervjuade mig under trekvart om allt mellan himmel och jord. Frihandel, generell handels och utrikespolitik, senator Obama, immigration, fördelar med Sverige, HIV-frågor och skidåkning i spännande berg och på glaciärer. Vilken blandning!

 

Efter den något annorlunda intervjun träffade jag Scott Greenstein, chefen för Sirius och diskuterade idéer om framtida program vi kan sända från Sverige. 

 

Blandning av privat och arbetsrelaterad middag med Exportrådet och mina goda vänner inom NY polisen. Alltid lika roligt att träffa Jim Tuller som nu blivit chef för Manhattanpolisen, tidigare stationerad i Queens. Deras brottsstatistik går fortfarande ner varje år, mycket tack vare inställningen och arbetet med nolltolerans mot brott. Kvällen avslutades sent efter många goda skratt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: