Torsdag i Stockholm

Började med regeringssammanträde idag och avslutade med middag på Konserthuset där svensk-franska handelskammaren firade 90 år. Frankrike är ett av våra viktigaste länder för export och investeringar. Det är också ett land som inte alltid är lika mycket för frihandel som Sverige. Snarare en av de starkaste rösterna för att skydda jordbrukssubventioner inom EU och därmed ofta antagonister när vi har möten om WTO.

Kvällen började med ett mycket tråkigt besked om att Norge väljer amerikanska flygplan istället för JAS Gripen och avslutades med den glada nyheten att riksdagen röstat för nya EU fördraget.

Två stora viktiga nyheter, en dålig och en god. Tyvärr kan de inte riktigt jämna ut varandra. Det är och förblir mycket tråkigt att Norge gjorde ett annat val än svenska flygplan. Samtidigt måste vi naturligtvis respektera deras beslut.

Annonser

One Response to Torsdag i Stockholm

  1. Ylva Petersson skriver:

    Som linköpingsbo och före detta Saabanställd så tycker jag det är sorgligt att våra grannar Norge valde USA före Sverige. Det är säkerligen ett politiskt spel med USA (läs Nato) i spetsen, men även ett spel där piloterna får föra sin talan om vad de önskar flyga för kärra. Jag är säker på att Norge hade fått så mycket mer plan för pengarna med det svenska alternativet.
    Får jag föreslå dig kika på http://www.handelskammarbloggen.se, där är Östsvenska handelskammarens forum om insikter och åsikter.
    Jag skulle önska att även handelskammaren fanns i din ruta under Frihandel 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: