Rörlig måndag på finansmarknaden

Möte med Per Unckel imorse, alltid lika glad och inspirerande, framförallt när det gäller universitetsutbildning och spridning av svensk kunskap ut i världen. Sedan lång intervju med irakisk TV om resan till Bagdad och mina förväntningar inför denna resa.

Lunch med bloggare för att tala handelspolitik och annat. Det tog inte lång stund innan vi var inne på kopplingen handels och utvecklingspolitik där jag uttryckte att det ultimata målet med bistånds måste vara att det fasas ut och att man skapar egen tillväxt och förutsättningar för jobb. Dessutom diskussion om hur våra skattekronor används inom biståndet, Doha rundans överlevnad trots flera hjärtstillestånd, och mycket annat.

Internt pappersarbete resten av dagen, nog så viktigt för att hålla sig uppdaterad om vad som händer här hemma.

I USA har Citigroup fått 20 miljarder dollar i ytterligare nytt kapital, Obama har nu utsett finansminister,  Timothy Geitner, kanske den allra viktigaste posten i den nya amerikanska administrationen. Nya enorma stimulanspaket är också att vänta för att få igång ekonomin igen.

Här hemma steg Stockholmsbörsen  med 9 %, det mesta på en dag sedan ungefär 10 år. Det är en mycket rörlig marknad och det känns som om nästan vad som helst kan hända fortfarande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: