Pakistan

 

Lunch och efterföljande samtal med Pakistans handelsminister. Han spåddes tidigare att blir efterträdare till Benazir Bhutto (för övrigt, läs hennes memoarer som är tänkvärda). Nu har han position förändrats något då flera ansåg att han stod för nära den tidigare militärregimen. Just nu ser vi ett oroligt och skakigt Pakistan som också är på väg mot riktig demokrati. Flera terrordåd har inträffat under hösten och det är ett land där säkerheten lämnar en del övrigt att önska.

En vängrupp har startats till Pakistan som förhoppningsvis kan bidra med goda råd och mer stabilitet. IMF beslutade i måndags att ge stora summor USD  till Pakistan som lider av akut ekonomisk kris.

Pakistan  ser själva att den friska vägen ur detta är handel, inte bistånd. ”Trade, not aid”. EU är deras viktigaste handelspartner och flera svenska stora företag finns representerade i landet. ABB, Ericsson m.fl.

 

Pakistan vill ha ett frihandelsavtal med EU, dock är det fortfarande mycket som återstår innan vi når så långt. Just nu gäller GSP för deras del.

Jag har haft planer på en resa med företagare till Pakistan, men som säkerhetsläget ser ut just nu väntar vi med att genomföra detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: