Doha-rundan andas igen

EU-nämnd imorse där frågan om nytt ministermöte angående WTO-frågor togs upp igen. Stort stöd från riksdagen inför fortsatta förhandlingar avseende Doha-rundan.  Något man ska vara väldigt glad över, alla EU-länder har inte samma förmånliga sits.

Nästa vecka blir det GAERC möte där man avser att starta upp WTO-förhandlingar igen. Förhoppningsvis blir det sedan ett nytt EU-möte i Geneve på Luciadagen där vi förväntas ge EU-kommissionen starkt stöd för att fortsätta på den inslagna vägen. OM, och jag säger OM, detta lyckas vore det fantastiskt. Kan vi komma fram till rambeslut avseende jordbruks och industrivarudelar vore det ett stort framsteg. Detta vore mycket bra, inte minst i ljuset av det ekonomiska läge som nu råder.

Imorgon eftermiddag ska jag träffa en av Nobelpristagarna i medicin och tidigare forskarkollega, Francoise Barré-Sinoussi och diskutera HIV-forskning. Hon har ägnat mycket tid åt HIV i Afrika, något som ligger mig varmt om hjärtat, både tidigare som forskare och nu som politiker.  Ser mycket fram emot detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: