Muslimska fredsagenter

Talade för muslimska fredsagenter igår eftermiddag på deras högtidsdag. Detta är ett arbete jag följt och varit engagerad i redan som riksdagsledamot. Vi i utrikesutskottet skrev då ett betänkande som handlar om våra relationer med den muslimska världen i vår närhet, läs Mellanöstern.

Utbildningen av unga Sverige-muslimer startade redan för två år sedan i svallvågorna av Muhammedkarikatyrerna, då också ett muslimskt studieförbund grundades, Ibn Rushd.

Nu finns 100 diplomerade fredsagenter här i Sverige som vill främja islamisk fredskultur och vara brobyggare mellan olika kulturer. De samarbetar även med det kristna studieförbundet SENSUS. Mycket av arbetet handlar om att sätta upp en positiv motbild mot all den negativa publicitet som media många gånger förmedlar om islam och muslimska länder, ett arbete som behövs. Det finns både mycket islamofobioch respektive västfobi hos olika grupper i samhället.

Nu vill de föröka sig till att bli 1000 fredsagenter över Europa, en mycket bra tanke. Mötet igår är sådant man blir glad av att närvara på. Istället för att lyssna till trångsynta människor som hänvisar till krig i Guds namn och istället för extremister i olika former.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: