Morgonnyheter om bojkott

Debatterade mot Per Gahrton nu på morgonen om eventuell bojkott mot Israel. Det hela tog sin utgångspunkt i H & M´s framtida etablering i Tel Aviv och huruvida det är rätt eller ej.

Jag tycker att det bästa vore om de kunde etablera sig både i Israel och på Västbanken. Mer handel skapar goda kontakter och svenska företag är dessutom väldigt bra på att bedriva CSR arbete som behövs utvecklas i många länder.

Bojkott och diskussioner om strypt vapenexport (som för övrigt inte existerar till Israel för) leder inte framåt, det är mer symbolpolitik.

Nu behövs ett stopp på kriget från båda parter omedelbart. Hoppas att de intensiva förhandlingarna i Kairo leder fram till detta och att man sedan kan komma överens långsiktigt också.

Vår biståndminister arbetar intensivt med att identifiera och aktivera bästa möjliga humanitära hjälp från Sverige. Det tillsammans med tydliga påtryckningar om ett omedelbart eld upphör är rätt just nu för att hjälpa människor på båda sidor.

Annonser

2 Responses to Morgonnyheter om bojkott

 1. kris08 skriver:

  Kanske vi allesammans ska hålla hand och sjunga ”We shall overcome”…
  Det vore väl en rakryggad och kraftfull åtgärd?

 2. chris200 skriver:

  All politik har ett symbolvärde. En bojkott är en symbol. Icke-bojkott är en annan.

  Årtionden av öppen handel med Israel har inte lett fram till avslut av fördrivning och förtryck av palestinier. Därav följer att icke-bojkott kanske inte är den effektiva symbolen, om målet är fred och rättvisa.

  Nu är handelspolitiken inte det enda sätt Sverige förhåller sig till Israel. Det är helhetspolitikens symbol som har misslyckats, och måste omprövas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: