Arabländer väljer svenskt

Startade dagen med företagarfrukost på UD. På söndag åker vi till Egypten tillsammans för att främja svensk export, sjätte besöket i regionen. Mest fokus på vårdföretag men även telekom.

Många ser idag potentialen i Egypten trots att det förekommer en hel del hinder med krånglig administration, besvärliga betalningssystem och en del korruption. Desto viktigare att vara på plats och skapa bra relationer för att undvika dessa hinder.

I Dagens Industri finns idag en intressant artikel om att Arabländer väljer svenskt trä. Svenska sågverk ökar sin export till Nordafrika och Mellanöstern med 43% under 2008.

Fler och fler öppnar kontor i Mellanöstern och agerar på nytt sätt genom att etablera sig på plats med anställda som talar arabiska. Förut såldes varorna via mellanhänder från Sverige. Dessutom ser man nu stora möjligheter i Irak.

Detta är oerhört glädjande att läsa och stämmer väl överens med våra prioriteringar på Afrika och Mellanöstern som nya intressanta marknader.  Våra öronmärkta resurser till Exportrådet för att skapa nätverk bestående  av svenska företagare med utländsk bakgrund för att använda deras unika kompetens vid export fortsätter även detta år. Förhoppningsvis kommer detta att ge goda förutsättningar för att öka exporten kraftigt i den här delen av världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: