I Kairo

Framme i Kairo efter några timmar i luften. Perfekt arbetsväder enligt min smak, ungefär 15 grader varmt.

Israel utlyste vapenvila under natten och Hamas detsamma idag. Inte en dag för tidigt från någon sida.

Idag har sju svenskar lyckats komma ut från Gaza och är nu på väg hit till Kairo för att sedan kunna flyga vidare hem till Sverige. Ambassaden här har gjort och gör fortfarande ett fantastiskt arbete med att lyckas få ut folk från Gaza. Fler väntas imorgon. Förhoppningsvis kommer vi att kunna träffa några av dem snart.

Nu snart dags för programmöte och när hela affärsdelegationen kommit blir det middag i gamla Kairo på lokal restaurang. Imorgon väntar flera ministermöten med bland annat miljöministern och hälsoministern.

Annonser

2 Responses to I Kairo

 1. 55kalle skriver:

  George W Bush har ”lämnat” lokalen!
  Världen kan äntligen andas ut! George W Bush har avgått, och han tvingas gör det på det sättet han så väl förtjänar, förnedrad, smutskasstad och hatad! Presidenten George Bush och hans politiska beslut, gör honom till den personen som orsakat flest människors död i historien! Skall George W Bush bara skrivas in i historieböckerna som den presidenten? Eller skall han ställas till svars inför krigstribunalen i Hag? Ja, jag personligen anser att han måste ställas till svars för det, för det är han som är huvudansvarig till alla dödsoffer, hans sjuka tankar och hans politik om att försöka ”befria” värden från allt det onda!? Bevisen mot George Bush är allt för många, men vår allas egen värld blöder, stora delar av världen kan i dag visa upp sina egna bevis om att George W Bush själv tillhör kategorin en av världens mest onda människor! Med facit i handen av George Bush 8 år i vita huset, blöder många världsdelar och många folk! Jag har ställt mig den här frågan många, många gånger, hur kunde George W Bush överhuvudtaget bli president i landet USA? Vad är det med människorna i USA som röstar fram och vill han en galning vid makten? Jo det är mycket skrämmande att en sådan människa får och kan bli president i ett så mäktigt land! Det kommer att ta lång, lång tid att reparera skadorna efter dom 8 år som gått! Och vi all måste hjälpas åt att återställa och göra världen till det den en gång var för 8 år sedan!

 2. kris08 skriver:

  Läste i en artikel i SvD att den israeliska forskningen gör nya och spännande framsteg:

  ”För chefskirurgen Nasser Abu Shaban har de senaste veckorna varit de märkligaste i hans yrkesliv. Aldrig tidigare har han sett så många oförklarliga skador på sina patienter. Små, och vid första anblick ofarliga, sår har fortsatt att blöda i flera dagar. Benknotor har smulats sönder trots att det inte synts några skador på hud eller vävnad. Armar och ben ser ut som om de hade blivit knivskurna. Brännskador fortsätter att brinna i timmar och ibland dagar.
  – Det är skador som omöjligt kan ha orsakats av traditionella vapen, säger han och understryker att han inte är vapenspecialist.
  Trots det tvivlar han inte på att israelerna har använt förbjudna vapen som fosforbomber och så kallade Dimebomber (ett kraftigt precisionsvapen) under den 22 dagar långa offensiven i Gaza. ”

  Men det är ju alls ingen orsak till bojkott, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: