Lamy om protektionism

Onsdag i Lyon startade med ett möte hos handelskammaren där vi talade om närmare samarbete mellan Sverige och Frankrike på miljöområdet. I Lyon vill man lära mer av svensk miljöteknik.

Dagen fortsatte med ett besök på saluhallarna, en helt enorm yta med god fransk mat till försäljning, de är verkligen stolta över sin matkultur.

Vi besökte också ett universitet med miljö, jordbruks och livsmedelsindustri inriktning och hamnade i en diskussion om den starka protektionismen från franska bönder och hur delad den franska regeringen är i sin syn på detta.

Lunch med prefekten och sedan besök på Renault Trucks som har Volvo som partner. Främst fick vi en visning av framtida miljövänliga lastbilar.

Hann också med en TT intervju under eftermiddagens bilfärd mellan mötena. Pascal Lamy har gått ut och varnat för ökande protektionism som uppstår i många länder i samband med beslut för att stävja finanskrisen. Jag tycker det är bra med ett varningens pekfinger åt världens beslutsfattare. I Sverige har vi varit mycket noga med att de åtgärder och paket som beslutats inte ska vara hämmande för handel och inte ha protektionistiska inslag.

Nu är det snart dags för prisutdelning i Bocuse d´Or. Om ungefär en timme vet vi vem som vinner – hoppas det blir Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: