Silver till Sverige

Sverige tog silver i kock-VM. Stort grattis! Tala om nordisk gastronomidominans. Danmark kom 4:a, Sverige silver och Norge tog guldmedalj. Helt fantastiskt. Det kändes väldigt speciellt att få vara med när Sverige med Jonas Lundgren stod på pallen för sina otroliga insatser. Vilket lag och vad de har kämpat för detta. Det var länge sedan Sverige fick en så bra placering. Detta hedrar Sveriges matkultur i högsta grad och förhoppningsvis inspirerar det fler till att laga god mat.

Norge stod som värdiga vinnare efter en enorm satsning. Jag minns när jag bilade i Norge ända upp till Nordkap för tjugofem år sedan. Då fick man ha med frystorkad mat för att kunna äta på en del platser. Det är andra tider nu, Norge har verkligen utvecklats.

Kvällen avslutades med galamiddag där jag fick äran att ha Paul Bocuse till bordet. Han är en legend inom gastronomin som är still going strong trots sina 83 år och en hel del krämpor. Han höll med om att gastronomicentrum verkligen flyttats från Frankrike till Norden.

EwaGunnarPaulBocuse  
Stort evenemang med 1700 personer till middagen som restaurangen skötte på bästa sätt. Enda minus i protokollet var uppträdandet med en fet äcklig boaorm. Osmakligt!

Framåt gäller det bara att fortsätta i samma riktning och satsa vidare på svensk exklusiv matexport och på nästa tävling om två år igen.

Just nu på väg i bil till Genève då vi fått veta att Frankrike ska strejka om några timmar. Inga flyg eller tåg kommer att fungera. Bättre då att ta flyget hem via Genève och Köpenhamn för att vara i tid till interpellationsdebatt i riksdagen imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: