Främjarfrukost

Startade dagen med websändning till alla våra ambassader ute i världen. Temat var främjande av Sverige och svenska företag ute över världen. Många från UD var där och lyssnade och ställde relevanta frågor tillsammans med frågor vi fått tidigare från olika ambassader.

Stort fokus på vårt ordförandeskap och satsningar under 2009. Återkommande fråga var också hur vi klarar av främjande med mindre resurser. Mycket handlar om att fokusera på prioriterade ordförandeskapsfrågor som miljö, energi och klimat. Dessutom att vässa vårt främjande med att presentera systemlösningar. Symbio City är ett tydligt exempel.

Nu finns det också flera tydliga underlag som visar att främjandet är viktigt, bl a en rapport från Globaliseringsrådet och Exportutredningen. Arbete pågår nu inom UD för att analysera remissvaren och att kunna presentera förslag inför framtida främjande.

Hemma i Stockholm hela denna vecka, vilket  hör till ovanligheterna. På onsdag kommer UAE´s handelsminister Sheikha Lubna på besök. En oerhört skärpt och vass politiker. Dessutom en av få kvinnor i ministerposition i GCC-länderna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: