Frihandelsministern från Gulfen

Idag har vi tillsammans med finska regeringen överlämnat ett protestbrev till EU-kommissionen angående förändrad klassificering av mobiltelefoner. Sverige och Finland har båda viktiga industrier som drabbas av förslaget.

Vår konkurrenskraft kan försvagas och innovationsförmågan mattas av. Förslaget strider rakt emot vad som behövs just nu. Intervju i DN om detta idag.

Har också talat med WTO´s Pascal Lamy i telefon för att bjuda in honom till vår handelspolitiska konferens i Washington. Han var mycket bekymrad över förslaget till det amerikanska stödpaketets innehåll om "buy american".

Under eftermiddagen kom så Sheikha Lubna på besök. Kärt återseende av GCC-ländernas riktiga frihandelsförespråkare. Hon har nu varit i Stockholm ett par dagar och hunnit bekanta sig med Hammarby sjöstad, Symbio City konceptet och vår miljöteknik. I Dubai byggs just nu flera nya områden där vår miljöteknik är intressant. Flera företag har också skapat kontakter.

Vi hade en bra diskussion om EU-GCC avtalet där vi båda kunde se flera öppningar till kompromisser inför ett avslut. Nu gäller det att mobilisera fler krafter som arbetar för detta.

 feb09-0092

Snart dags för middag med Sheikha Lubna och andra gäster här på UD.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: