Bilar

Nyheterna dominerades både igår och idag   av GM och SAAB. Tycker att Maud har varit mycket tydlig och rak i sina uttalanden. Däremot ser jag inte poängen i oppositionens uttalanden och framför allt inte IF metall eller LO. Finns det ingen lovande affärsplan eller livskraftighet i ett företag kan inte skattebetalarnas pengar användas till konstgjord andning. En Sifoundersökning som kom idag visar att en majoritet av svenska folket inte heller tycker att deras skattepengar ska användas till bilföretag.

Då är det bättre med en snabb omställning till annan verksamhet, framförallt för alla människor som nu är anställda på SAAB och drabbas i och med GM´s strategi. Det finns fortfarande friska delar i SAAb som skulle gå att omvandla. Ett gott exempel på positiva tankar är att titta på alla innovationsföretag i Trollhättan som arbetar tillsammans med Högskolan Väst.

Har pratat bilar med media idag om mitt bilmek intresse och vilka orsaker det finns till varför man väljer olika märken.

Till sist, regeringen ska inte ägna sig åt att köpa bilföretag. Det är däremot fritt fram för andra inklusive IF metall om de tycker att det är en klok investering.

Annonser

2 Responses to Bilar

  1. Claes Karlsson skriver:

    Är mycket glad och imponerad av den professionalism som regeringen visat i bilfrågan. Har själv varit importör av amerikanska Chrysler och Jeep i Sverige från 1973-2000. Har full förståelse för att medarbetarna i Trollhättan vill kämpa vidare. Det är ju inte dom som har gjort fel tvärtom dom är mycket lojala och flexibla. Men har det inte gått dom senaste 20 åren så kan nog nästan inget bilmärke gå med vinst i år. Saab har ju inte tidigare gått med vinst i goda tider och det beror nog mycket på dom allt för små volymerna att slå ut alla kostnaderna på. Om Volvo kommer i liknande situation så är det helt annorlunda. Dom har och kan framöver tjäna pengar när tiderna vänder och är mycket bättre rustade att möta framtida krav på miljö och säkerhet. Rond ett = MYCKET GODKÄNT ALLIANSEN
    Bilhälsningar Claes Karlsson

  2. Mannen skriver:

    Meningen är att SAAB ska konka, det kan inte konkurera med övriga bilmärken helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: