Finskt stöd för snuset

På UD hela dagen. Förberedelser inför Washingtonkonferensen om framtida handelspolitik och inför Brasilienresa i mars. Möte med Carl Bildt och Gunilla Carlsson på eftermiddagen om budgetfrågor.

Pratade med TT vid lunch som undrade över min inställning till förslaget om flaggneutralitet för båtarna mellan Finland och Sverige. Egentligen handlar flaggfrågan om snuset och att det bara är tillåtet med försäljning under svensk flagg. Detta drabbar naturligtvis ålänningarna som då går miste om skatteintäkter.

Mitt svar var att det viktigaste vi kan göra är att häva snusförbudet inom EU och att låta svenska företag agera under samma villkor som alla andra europeiska företag. Flaggneutralitet i all ära, men långsiktiga lösningen är att häva det absurda svenska snusexportförbudet inom EU.

Finska handelsministern Paavo Väyrynen har också uttalat sig i snusfrågan och är på Sveriges sida. Mycket bra, det visar på att vi inte är ensamma i kampen om en rättvis inre marknad för alla europeiska företag, inklusive svenska snustillverkare.

Annonser

One Response to Finskt stöd för snuset

  1. Nico skriver:

    Skönt att någon jobbar för en sund avreglering av EU:s orimliga regler. Heer till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: