Surt fjärde kvartal

Talade med Indiens handelsminister Kamal Nath igår och önskade honom lycka till i valet som snart ska ske där. Nu kommer regeringen att utlysa till val och sedan startar en mycket intensiv valrörelse. Påpekade vikten av att fortsätta förhandlingarna i Doharundan så snart valet är över.  Kamal Nath var också nyfiken på den nya amerikanska administrationen och vilken handelspolitik som komemr att föras. Förhoppningsvis fattar de också ett klokt beslut angående etablering för utländska företag, något som skulle också gynna flera svenska exportföretag som vill etablera sig i Indien. 

I övrigt har veckan främst handlat om Victorias förlovning och hur mycket vår export och import gått ner fjärde kvartalet 2008. Finanskrisen har ännu inte nått sin botten och ingen vet när det kommer att ske. Viktigt att fortsätta vidtaga åtgärder som stimulerar ekonomin och inom mitt ansvarsområde mer specifikt för de svenska exportföretagen.

På måndag börjar allvaret igen efter ett underbart sportlov med mycket snö och faktiskt också lite sol. Här i Åre spränger man snö varje morgon för att minska risken för laviner. Dags för sista skiddagen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: