Ny ÖB

Extra regeringssammanträde idag för att besluta om ny överbefälhavare. Tydligen har namnet läckt ut till media redan under morgonen, Sverker Göranson. Övertygad om att Sten Tolgfors gjort ett klokt val av ÖB. Han kommer tillträda i slutet av mars då nuvarande ÖB avgår och istället ska förbereda sig inför sitt uppdrag i EU.

Möte med delegationen för samverkan inom den kliniska forskningen som arbetar med att tydliggöra vikten av denna i vården. Bra samtal, hoppas att de också får bra gehör för sina ståndpunkter på andra departement så att det blir verklighet med mer klinisk forskning i Sverige.

Det är något som skulle gagna både patientbehandlingskvalitén och ge ökad vinst för inblandade parter.

Annonser

One Response to Ny ÖB

  1. Rikard skriver:

    Försvarsmaktens senaste ledord som använts flitigt i samband med att förbereda dess personal på kommande omställningar och för att implementera en gemensam värdegrund har varit ”öppenhet, resultat och ansvar”. Man kan fundera över vad detta egentligen innebär och det har lagt ner åtskilliga timmar inom myndigheten och dess anställda på att vända och vrida på de här begreppen. Begreppen resultat och ansvar har av många tolkats innebära att det är av stor vikt att inte bara initiera idéer utan också att följa upp beslut och verkligen genomdriva dessa med ansvar för såväl resultat som ekonomi. Att helt enkelt inte låta beslut dö gemdöden vilket så lätt kan ske i en gigantisk ibland ”Frans Kafka liknande” byråkrati.

    I samband med ÖB skiftet kan jag inte låta bli att förundras över hur det i en organisation som Försvarsmakten med dess slogans om just ansvars- och resultattänkande nu byts ÖB. Håkan Syrén borde väl om någon nu gå i täten och tillämpa nyss nämnda begrepp i praktiken! Eller har allt prat om just öppenhet, resultat och ansvar bara varit tomt prat vilket nu så tydligt praktiseras genom att nu mitt i själva genomförandet av Försvarsmaktens förändringar då ”fly slagfältet” och låta någon annan just ta ansvaret för beslutade förändringar. Kanhända exemplifierar ÖB bytet mycket av själva kärnan i den mängd problem som Försvarsmakten försatt sig i?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: