8 mars

Kvinnodagen startade med att åka på en av vinterns sista slalomtävlingar. Upp i ottan och packade bilen med skidor och matsäck för att heja på dottern i slalombacken.  Faktiskt lite sol också under förmiddagen och några trevliga timmar tillsammans med många andra "termosföräldrar" som jag kallar oss.

På eftermiddagen var jag på ABF huset och talade om kvinnors vardag och icke existerande jämställdhet i fattiga länder inkluderat en förfärlig HIV-situation. Skulle kunna se mycket bättre ut om dessa kvinnor hade en bättre ekonomisk ställning, var mer oberoende av sina män och därmed också hade egen beslutanderätt till sin kropp.

Vi har definitivt kommit längre i industriländerna, men det är fortfarande en bra bit kvar. Naturligt nog också mycket fokus på detta i tidningarna idag.

I övrigt blir jag upprörd över  den publiklösa tennismatchen och alla demonstrationer mot densamma, inklusive fegisar med huva som också går till mer eller mindre våldsamheter. Knappast rätt sätt att lösa en konflikt på, ännu sämre att använda idrottsevenemang  till en politisk megafon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: