London

Var i London över dagen igår och mötte Kenneth Clarke i brittiska parlamentet. Han var mycket frispråkig i många frågor inklusive förslaget om att Cameron lovat väljarna att bryta sig ur EPP gruppen i Europaparlamentet. Jag tror inte det är någon klok väg att gå om man vill vara med och påverka. I Storbritannien är det förvisso viktigt att hantera den EU skepticism som finns, men det finns helt säkert andra sätt att göra det på. Vi tog också upp ämnet bilindustrin eftersom de också påverkas av GM i allra högsta grad.

Lunch på residenset tillsammans med inbjudna gäster från handelskammaren där vi hade en bra diskussion om finansiella krisen och världshandeln.

På eftermiddagen träffade jag min kollega Gareth Thomas som jag samarbetat mycket med på våra möten i Bryssel. UK är en av våra viktigaste partners i likeminded kretsen och därför extra viktigt stöd under vårt kommande ordförandeskap. Vi tog upp många frågor, däribland gemenskapspatentet som både UK, Frankrike och Tyskland behöver stödja aktivt om vi ska kunna baxa det i hamn. Flera frihandelsavtal kommer också att vara på agendan och när det gälelr det mellan EU och Indien  kan Uk bidra med speciell kompetens. ESS, European Spallation Source var annan fråga där det är viktigt att UK är med på vagnen till att förlägga denna anläggning i Lund.

Jag tog också upp det svenska snuset som Gareth Thomas inte hört talas om tidigare. Han blev väldigt nyfiken och lovade att titta närmare på saken. I UK finns det flera andra former av snus, det är bara det svenska som inte tillåts.

Igår skrev också Ella Bohlin om det svenska snuset i Expressen och om hur snus borde totalförbjudas i EU. Jag är inte för nya förbud, tvärtom borde vi häva det svenska snusförbudet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: