Washington

Landade tidigt på morgonen i Washington där ambassadör Jonas Hafström mötte oss, alltid lika roligt att träffa honom. Direkt till ambassaden, House of Sweden för snabb frukost och sedan starta konferensen som vi planerat och arbetat med i över ett år nu. Redan vid mitt besök i Washington januari 2008 föddes idén om en större handelspolitisk konferens för att diskutera framtida handelspolicy. Nu blev det äntligen verklighet med ”The Next Frontier: Rethinking the Global Trading system”. Återkommer senare med mer detaljerad sammanfattning av konferensen.

 

Grant Aldonas var moderator under dagen och ledde det hela på ett mycket bra sätt. Som keynote speaker hade vi inbjudit Paul Krugman som talade om finanskrisen och svarade på många frågor.

Middag hos ambassadören på kvällen tillsammans med kongressledamöter av båda sorter. Intressant att se hur amerikaner ser på Doharundan. De frågar sig ”Why such a rush to conclude the Doha round?”

Jag har lite svårt att begripa hur man kan tycka att åtta år kan beskrivas som en ”rush”.

Tvärtom nu gäller det att komma tillbaka till förhandlingsbordet och visa mer flexibilitet, amerikaner borde inte ha så mycket att vara rädda för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: