Köpenhamn

Onsdagen ägnades åt besök i Köpenhamn för att träffa näringsministern Lene Espersen och tala om viktiga frågor inför ordförandeskapet. Lene är min motsvarighet på Konkurrenskraftrådet och kommer att vara nyckelperson när det gäller att driva gemenskapspatentet.

Därefter träffade jag utrikesministern Per Stig Möller som också är ansvarig för utrikeshandel och därmed en mycket viktig röst vid frihandelsavtalsförhandlingar vid WTO´s Doharunda, EU-GCC avtal och många andra förhandlingar. Vi har redan etablerat en god kontakt men det är fortfarande av stor vikt att de stödjer oss och hjälper till att föra frihandelsvännernas talan under vårt ordförandeskap.

Åt lunch Hans Skov Christensen, vd för Dansk Industri och diskuterade hur vi får igång bättre samarbete mellan EU och USA. Ett frihandelsavtal vore min dröm, men det är inte riktigt moget inom hela EU ännu. Just nu verkar det vara bättre att ägna kraft till hur vi vidareutvecklar Transatlantic Economic Council (TEC).

Sist på dagen träffade jag Exportrådet i Köpenhamn som förbereder ett stort svenskt deltagande vid Bright Green Expo under klimatmötet i Köpenhamn. Alltid lika roligt att träffa personer från Exportrådet som arbetar i en god anda, och är till stor hjälp för att fler svenska företag ska kunna gå på export.

Hem med 17-planet och faktiskt i tid till familjemiddag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: