Svininfluensan del II

Svininfluensan sprider sig över världen och WHO bedömer att det är försent med reserestriktioner eftersom det redan spridit sig i fler länder i världen. Här i Mellanöstern diskuteras det just nu ständigt tillsammans med finanskrisen. I Egypten har underhuset nu föreslagit att man ska ta död på 250 000 grisar för att hindra svininfluensan. Ett relativt hysteriskt förslag enligt min åsikt.

Allt detta kommer att drabba världshandeln än mer tillsammans med vad finanskrisen redan gör idag. En sak är att vi alla måste reagera med allvar på den epidemi som sprids nu, men fortfarande agera lugnt och sansat och med ansvar.

Smittskyddsinstitutet följer detta noga, så också WHO och Sverige agerar enligt deras riktlinjer. Antivirala medel finns i beredskap och vaccin kommer med alla säkerhet att utvecklas om det bedöms nödvändigt.

Fler och fler importförbud kommer nu, först ut var Kina att förbjuda import av svinkött från Mexico och vissa delstater i USA. Nu kommer nyheter om att Ecuador förbjuder import från USA.

Handelshinder utan att ha tänkt efter ordentligt är vad det är, ingenting annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: