EU-val debatt och svenskt snus

Just lyssnat på en ganska rörig valdebatt på TV med de främsta kandidaterna från varje parti som idag finns representerat i Europaparlamentet.

Pratade med Gunnar Hökmark på Gullmarsplan i morse som varnade för just detta om hur svårt det är att låta alla komma till tals med åtta kandidater och respektera att alla får tala till punkt. Sammantaget fick nog ändå många tittare och förhoppningsvis väljare svar på fler viktiga frågor.

Måste ändå reagera på ett konstigt uttalande som handlade om snuset: -Varje land bestämmer själv om de vill ha snus eller ej! Det är ju exakt vad länderna inte får idag. Det undantag som finns för Sverige att få sälja svenskt snus finns bara här och ingen annanstans i EU. När detta beslutades  gällde det från början fjorton länder. Systematiskt har detta sedan automatiskt utökats till de övriga 26 länder  som nu är EU medlemmar förutom Sverige. Detta på grund av de snedvridande och konkurrensstörande regler som idag existerar för svenskt snus. 

Gällande regler är precis tvärtemot att varje land själv får bestämma!

One Response to EU-val debatt och svenskt snus

  1. Gunnar Fosshammar skriver:

    Ang. snus
    Hade bara en stilla undran hur det danska s.k. tuggtobaken Oliver twist betraktas av EU, så vitt jag vet används även denna produkt på samma sätt som svenskt snus, innehåller tobak och säljs i Sverige.

    /gunnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: