Tullstopp gav drömstart på ordförandeskapet

 

Samma dag som vi övertog ordförandeskapet i EU kom ett välkomet besked från Bryssel: det blir inga nya tullar på mobiltelefoner med moderna funktioner som tidigare föreslagits.

Beslutet fattades av EU:s tullkodexkommitté och en stor majoritet röstade för ett förslag som säkerställer att mobiltelefoner även i framtiden kommer att klassificeras på ett sätt som inte leder till höga tullar.

Under 2008 presenterades planerna på att ändra klassificeringen av mobiltelefoner med nya funktioner på ett sätt som i praktiken skulle innebära en tullhöjning på mellan 3 och 14 procent. Enligt förslaget skulle mobiltelefonerna inte längre omfattas av det Informationsteknikavtal (Information Technology Agreement ITA) som 1996 avskaffade tullarna på många IT-produkter i så gott som hela världen.

Det här ett välkommet besked som många arbetat hårt för. Tullfriheten för informationsteknik är en styrka för EU och en positiv drivkraft för innovationer och utveckling i en bransch med 6 miljoner anställa i 10 000 företag.

Vi behöver fler tullfria produkter och branscher, inte färre!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: