HBT och handel

Träffade Sören Juvas, ordförande i RFSL och flera andra engagerade i HBT-frågor på lunch idag. Både trevligt att ses igen och inspirerande samtal. Sören tog upp frågan om vi inte skulle stoppa all handel med de länder som har dödsstraff för homosexuella, Saudiarabien användes som ett exempel bland flera.

Jag tycker precis tvärtom, vi ska absolut idka handel med dem för att finnas närvarande i landet, skapa goda relationer och kunna vara med och påverka till mer öppenhet och vara förebilder för att man har samma rättigheter oavsett sexuell läggning.

En fundering jag har och vill veta mer om är hur svenska företag tar upp dessa frågor utomlands. Idag är många svenska företag goda förebilder när det gäller HIV/AIDS arbete på arbetsplatsen. Flera jobbar med att informera om HIV och hjälpa till med testning, vårdkontakter och medicinering för sina anställda och deras familjer. Mycket stigmatisering försvinner också i och med att man tar upp HIV-frågor på arbetsplatsen.

Hur ser bilden ut avseende öppenhet om homosexualitet på svenska företag utomlands och finns det en diskussion om dessa frågor? Skulle vi på ett seriöst sätt kunna vara förebilder även här? Jag inser att det är svårt i många länder, men ingenting kan vara omöjligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: