Kuwait, Indien och annat

Intensiv mötesdag på UD med sedvanligt morgonmöte, budgetdiskussioner  med enheten för främjande och inre marknad. Radiointervju om vapenexport direkt följt av ordförandeskapswebb intervju och fotografering utomhus vid vattnet.

Lunch vid datorn ihop med jobb och sedan seminarium om Sverigebilden och hur den uppfattas över världen enligt senaste undersökningar från Svenska Institutet.

Sprang direkt sedan till möte med ambassadören från Kuwait som nu lämnar Stockholm efter fyra år och ska vidare till Indien. En god vän som har hjälpt oss mycket med allt arbete i Gulfen.

Direkt efter detta var det dags för Indiens nya ambassadör som ville presentera sig innan Indiens handelsminister kommer på besök i september. Hoppas att de nu är redo för nya tag i Doharundan, flera signaler tyder på detta.

Avslutade dagen med möte med vår handelsfrämjare Claes Hammar på House of Sweden där vi diskuterade olika idéer om framtida USA främjande.  Till slut så en ung man från Florida som är svensk-amerikan och ville hjälpa till att främja Sverigebilden i USA.

Bilkö hela vägen hem och innan jag hann innanför dörren och ställa ner väskan fick jag sedan nöjet att lyssna på min som som var uppfylld av nya goda intryck från gymnasiet. Det är fascinerande hur ungdomar kan tala flera timmar i sträck nästan utan att andas.

Nu läsning av budgetpapper inför Harpsund imorgon och ett utkast om framtida handelspolitik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: