Måndag i Malmö

Var i Malmö i måndags hela dagen och lyssnade på Region Skåne om miljöteknik tillsammans med riksdagsledamot Marie Weibull-Kornias. Mitt första besök i Turning Torso. Imponerande byggnad men man blev nästan snurrig av att stå nedanför och titta upp.  Mötet hölls uppe på våning 53 där det var en fantastisk utsikt.

Turning Torso

Mest intressant var att se hur de också använder SymbioCity konceptet när de bygger om och renoverar äldre stadsdelar. Tidigare har vi mest talat om hur man bygger nya miljvänliga bostäder, men i och med besök i Augustenborg fick vi också med oss ett verkligt exempel på omvandling från gammalt trist slitet bostadsområde till ett nyrenoverat, energieffektivt och trivsamt område.

På kvällen besökte vi WTC och företagare med utländsk bakgrund som startat ett nätverk i Skåne. Spännande möte och många intressanta frågor. Det är verkligen roligt att se hur alla nätverk växer över Sverige. Nu gäller det bara att så många som möjligt också får information om att detta finns för att kunna nyttja all kunskap vid export. Sista planet hem för en ny dag i Stockholm tisdag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: