INTA och IMCO i Bryssel

Landade hemma på Arlanda sent igår kväll efter två intensiva och roliga dagar i Bryssel. Första dagen var det presentation i utskottet för internationell handel där jag höll ett långt, långt anförande för att kunna gå igenom alla områden som INTA utskottet täcker. Många spännande frågor efteråt och mycket fokus på europeisk bilindustri kopplat till frihandelsavtal mellan EU och Sydkorea. Före själva utskottet anordnade vi en lunch för ordförande och gruppledare som var informell och trevlig. På kvällen var det sedan mingel med alla svenska ministrar och Europaparlamentariker. Dubbelt så många som var anmälda kom dit och det var lite kris med maten men väldigt trevligt ändå.

Däremot behövs det göras krafttag med ventilationen och värmen i själva byggnaden, det var under all kritik en fuktig varm Brysseldag i september. Jag beundrar de människor som arbetar där dagligen.

Onsdagen tillbringades sedan i utskottet för EU´s inre marknad där de viktigaste frågorna gällde tjänstedirektivet och gemenskapspatentet. Väldigt positive parlamentariker överlag där flera erbjöd sin hjälp för att det ska bli ett lyckosamt ordförandeskap. Träffade sedan Eurochambre och lyssnade på deras genomgång av tjänstedirektivets genomförande. Flera länder kommer att ha problem att bli färdiga i tid.

Kvällen avslutades med en middag tillsammans med flera svenska ministrar och svenska EU parlamentariker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: