Sydafrika

Reste till Johannesburg tisdag natt och landade i onsdags för möte med svenska företag som var på delegationsresa i Sydafrika. Seminarium med fokus på miljöteknik under eftermiddagen och sedan middag med svenska företag på kvällen. Torsdagen startade med inledningstal av statsminister Fredrik Reinfeldt och sedan deltog jag i en debatt om miljöpolitik tillsammans med Botswana och Sydafrika. Vid lunchtid var det så dags att flyga till Kapstaden och ha bilateralt möte mellan Sverige och Sydafrika där Zimbabwe var nr 1 på agendan.

Stort pådrag från Sydafrikas sida eftersom detta var deras första utländska besök sedan den nya regeringen tillträtt. Middag på kvällen och hade Rob Davies till bordet. Han är fortfarande lika ideologiskt bestämd när det gäller olika frihandelsavtal men vi hade mycket trevligt.

Idag har det varit EU-Sydafrika summit där olika frågor togs upp. Bl a Zimbabwe och frihandelsavtal dryftades. Under kvällen besökte vi en organisation som heter TAC, treatment action campaign. TAC arbetar i slumområden med HIV prevention. Efter att ha blivit informerad på deras kontor var vi hemma hos tre familjer och pratade vardagsfrågor som ser helt annorlunda ut jämfört med svensk verklighet.

Imorgon ska vi till ett barnhem för HIV smittade föräldralösa barn och sedan är det dags för att åka till Bryssel på informellt handelsministermöte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: