Anand Sharma

Efter informell handelsministermiddag i Bryssel i söndags och möten i Bryssel i måndags var det så dags för stora Indiendagen igår. Indiens nya handelsminister var här på besök.

Enligt schemat skulle vi starta med ett stort lunchseminarium på Grand hotell  där svenska och indiska företagare kunde mötas. Lunch och seminarium blev det också, men utan indiska ministern. Han hade fastnat i dimma över Frankfurt och tvingades landa i Köln på vägen till Stockholm. Sådant som händer oss alla ibland.

Fyra timmar försenad kom han så äntligen till Stockholm och fick träffa företagen både på Grand hotell och under en middag på UD. Kändes trots förseningar som att alla var mycket nöjda med dagen.

Anand Sharma anordnade nyligen ett möte i New Delhi för att få igång Doharundan igen. Han lyckades med konststycket att få en konstruktiv atmosfär där det tidigare varit låsningar i förhandlingarna, dessutom kom alla viktiga parter till detta möte och deltog aktivt.

Resultatet är nu att man återstartar diskussionerna i Geneve igen och så får vi se hur långt man kommit inför ministermötet i slutet av november.

Idag hade vi också ett enskilt möte för att gå igenom Sverige-Indien relationer och EU-Indien ärenden. Vi kommer snart att resa till New Delhi på toppmöte och då fortsätter vi utvecklingen av våra gemensamma ansträngningar för ökad handel och utbyten mellan Sverige och Indien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: