European Development Days

Deltog igår på en paneldebatt om handelns betydelse för utvecklingsländer. Spännande panel med bl a Mary Robinson. Träffade sedan Transparency International, Angolas vice handelsminister och Libyens vice finansminister.

EDD mötet är det största arrangemanget som Sverige ordnar under ordförandeskapet, inräknat allmänheten räknar man med ungefär 6000 deltagare ute på Älvsjömässan.

Idag har jag haft fortsatta möten inom ramen för EDD och mött Bangladesh premiärminister som vill se mer handel mellan Sverige och Bangladesh, inte minst utökning av sektorer och mer specifikt miljöteknik. Jag rekommenderade henne att besöka SymbioCity Hammarby sjöstad imorgon. Hoppas hon får tillfälle att komma dit och se ett bra exempel i verkligheten.

Sent på eftermiddagen träffade jag också Amre Moussa, chefen för Arab League och talade handel som fredsverktyg. Han är en sympatisk man som jag träffat flera gånger förut. Naturligtvis var han också nyfiken på senaste nyheterna om Tjeckien och när Klaus tänker skriva på och om olika namnspekulationer till den nya kommande kommissionen. Bara kristallkulan vet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: