Tillbaka hemma från Indien

Kom igår hem från en lång resa till Indien. Långt både i distans och tid. Var där tillsammans med statsministern och utrikesministern möte mellan EU och Indien. Två nya samarbetsavtal mellan Indien och Sverige skrevs också under, ett inom försvarsfrågor och ett inom miljöområdet.

Träffade den indiske handelsministern både för bilaterala överläggningar och vid mötet mellan EU – Indien business forum tillsammans med Cathy Ashton. Bra möten och vi kom överens om att arbeta tillsammans med frågan om immateriella äganderättigheter och att påskynda förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och Indien.

På business forum trycket företagen hårt på två saker; först och främst att slutföra Doharundan, nummer två att få klart ett FTA mellan EU och Indien.

Deltog också i ett lyckat och välbesökt försvarsindustriseminarium med indiska och svenska företag. Där träffade jag också på dessa två utstyrslar, en grön kamouflagedräkt för sommar och en vit för vintertid. Barracuda kamouflagedräkter

Bild: Barracuda kamouflagedräkter

Under lördagens invigde jag Exportrådets nya fina stora lokaler. De har länge haft behov av en större yta eftersom efterfrågan är stor från svenska företag. Fick också se kulturinslag under lunchen, dock något högljutt sådant.

Kulturinslag Indien

Kulturinslag Indien

Kulturinslag musik Indien

Kulturinslag musik Indien

Eftermiddagen tillbringades tillsammans med ISA (Invest in Sweden Agency) på ett life science seminarium med en bra diskussion.

Allra mest spännande under hela resan var ett besök på Apollo hospital, ett privat sjukhus i New Delhi. Jag hade inga större förväntningar före besöket och blev enormt imponerad av vad jag såg. En verksamhet som spänner över många länder och en högkvalitativ vård som efterfrågas av patienter från hela världen, dessutom till ett mycket bättre pris jämfört med Sverige. Där har vi verkligen något att lära!

Apollo hospitals chef

Apollo hospitals chef

Intressant var också deras fokus på e-health och hur de arbetade med att nå ut till hela Indien, också i mer avlägsna delar. Hoppas verkligen att den hälsodelegation som planeras från svenskt håll i början av nästa år får tillfälle att besöka dem också.

Allra sist en bild på hur det kan se ut på New Delhis gator, behövs en hel del nytt miljötänkande där!

Annorlunda form av sopsortering

Annorlunda form av sopsortering

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: