Catherine Ashton

Vår nya EU-utrikesminister. Fantastiskt! Grattis Cathy!

Jag misstänkte detta redan vid vår gemensamma sena middag i tisdags kväll infö EU-Rysslands toppmötet då hon berättade vad som var på gång. Naturligtvis kan man inte yppa något förrän beslutet är taget, men jag har väntat med spänning på resultatet idag.

Cathy kommer att bli en utmärkt utrikesminister för EU och hon har redan visat vad hon går för som handelskommissionär. Bättre förhandlare får man leta efter. Hon har på den korta tid hon varit EU´s kommissionär i handelsfrågor varit extremt effektiv och tydlig och samtidigt lyssnande gentemot andra parter. Hon har lyckats med  frihandelsvavtal mellan EU och Sydkorea, löst konflikter med USA, fixat banankonflikten med Latinamerika inför slutförhandlingar i Doharundan och kommit en bra bit vidare i förhandlingarna om EPA avtalet, och mycket mer.

Jag kommer att sakna henne som både som otroligt bra handelskommissionär, som arbetskamrat och som frihandelsförespråkare. 

Men en sak är säker; EU får en fantastisk utrikesminister och jag är glad för detta och säker på att hon kommer fortsätta vara en väldigt bra vän.

Mycket lycka till Cathy!

One Response to Catherine Ashton

  1. […] EU får en fantastisk utrikesminister i Catherine Ashton skriver vår frihandelsminister på sin blogg: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: