Kosmopoliter ökar handeln

Skriver idag tillsammans med Andreas Hatzigeorgiou på Brännpunkt om hur invandring kan ökar vår export och förbättra våra handelsrelationer med omvärlden. Från ett handelspolitiskt perspektiv kan Sverige vinna mycket på ett mer öppet invandringsklimat. Ett nytt fokus på invandringen är högst motiverat ,utan att för den skull blunda för att vi fört en misslyckad integrationspolitik under många år.

Vi har också nyligen beslutat att ge ytterligare resurser till Exportrådet för att vidareutveckla satningen på utlandsfödda företagare och projekt Kosmopolit.

Annonser

4 Responses to Kosmopoliter ökar handeln

 1. Segerstedt skriver:

  Äpplen och päron. Svensk export sker inte till Västasien och Afrika, den går främst till Skandinavien, USA, UK, Tyskland, Frankrike, Belgien och Holland.

  Individer, utan några som helst grundkunskaper om det västerländska liberaldemokratiska samhället, från Västasien och Afrika är ingen tillgång i en ”handelsbalans” som består av varor och tjänster.

  Om då inte dessa individer räknas som handelsvaror vilka berikar människosmugglarindustrin, som f ö verkar vara nära allierade med sittande regering. Att tära på den allmänna skattekassan i syfte att finansiera fullkomligt ologiska folkförflyttningar över långa sträckor för att utöka bidragsberoende individer inom rikets gränser är rent av debilt.

  Oavsett vad projekt ”Kosmopolit” trummar ut för ihopdiktade skrönor är varje förslösad skattekrona en stöld från folket.

 2. Brevbäraren skriver:

  På vilket sätt är ett ökat handelsunderskott något bra för Sverige?

 3. Bharat Barot skriver:

  Invandring smörjer den svenska ekonomin?
  Finns i dag många invandrare som går arbetslösa.
  Utanförskapet bara ökar. Hög utbildat med svensk utbildning (t.o.m. fil.dr) går arbetslösa i Sverige.
  Systematisk diskriminering av invandrare på arbetsmarknaden har inte minskat under åren.
  Utan jobb ökar inte svensk handeln.

 4. Erik L skriver:

  Detta är sådant nonsens att man baxnar! Tror handelsministern själv på att den pågående invandringen från mellanöstern och Afrika skulle bidra till ökad export för Sverige? Vi handlar överhuvudtaget knappt med dessa länder och kommer inte att göra det heller. Eftersom du uppenbarligen inte behärskar ditt eget område kan jag upplysa om att den samlade exporten från mellanösternländerna ungefär motsvarar Finlands. Det borde ge en fingervisning om exakt hur mycket invandrare från dessa länder kan bidra med för Sveriges räkning. Västvärlden har i princip inget handelsutbyte med mellanöstern, bortsett från relationerna till vissa rika gulfstater. Välutbildade personer från Mellanöstern söker sig till USA/Canada, inte Sverige. Till Sverige kommer främst de som inte har några avancerade kunskaper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: