GCC besök

Har idag haft besök av GCC´s generalsekreterare Al-Attiyah i Stockholm. Vi talade om situationen i Jemen, terrorism och Al-Qaida som växer där, pirater i Adenviken, Iran och Mellanöstern generellt.

Al-Attiyah var dock främst här för att ge en signal om att de vill se framsteg i frihandelsförhandlingarna mellan EU och GCC varför större delen av mötet handlade om hur vi kommer vidare i denna fråga.

Mycket positivt att de ger den signalen som vi efterfrågat ett bra tag nu. Redan 10 januari kommer de att ha möte inom GCC gruppen (Saudi, Quatar, Bahrain, Oman, UAE och Kuwait) för att se på senaste förslaget från EU sidan. Förhoppningsvis kan vi sedan mötas igen under våren för att slutföra förhandlingarna under 2010.

Vore inte en dag för tidigt, detta har pågått i många år och endast en fråga, den om exportskatter återstår. Kan inte vara omöjligt att komma överens om bara viljan finns från bägge håll. Det verkar som den viljan finns nu, återstår bara för kommissionen att komma till förhandlingsbordet också. Tyvärr fanns de inte på plats idag.

På morgonen intervjuades jag om införandet av tjänstedirektivet och på eftermiddagen om statsstödda exportkrediter.

På väg hem lyckades jag också handla två julklappar, bättre än inget. Hoppas på bättre lycka i detta under morgondagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: