Vinter

Så har då den första riktiga arbetsveckan förflutit efter ett härliga helger i Åre. har varit hemma i Stockholm hela veckan och arbetat internt på UD med handelspolitisk deklaration, vitbok avseende ordförandeskapet och en hel del annat. Rensat skrivbordet, hyllorna och detsamma här hemma.

Tillbringat en hel del tid också med att fundera över vårens Sverigeresor och vilka budskap vi ska ha med oss i bagaget. Först och främst gäller det att lyssna på vad människor ser som problem i samhället och sedan att lyckas förklara vår politik. Inte minst den som gäller arbetslinjen kontra bidragslinjen. Det kommer att vara viktigt för alla företrädare.

Igår publicerades också förslaget till riksdagslista som på TT benämndes som om Fredrik var omgiven av kvinnor. Trams!

Tittar man på hela listan av de antal platser vi nu har förtroende för i Stockholms län (17) ser man att det är en väldigt jämn könsfördelning. Detta alldeles naturligt på grund av hur våra medlemmar har röstat (utan könskvotering). 

Efter veckans regeringssammanträde i torsdags passade jag på att säga tack och hej och lycka till i framtiden till Cecilia Malmström.  Nästa vecka är hennes sista som EU minister och då är jag bortrest på torsdagen.

Nu gäller familjehelg med simträning och storslalomtävling. Hoppas kylan och vintern stannar kvar så att vi får en fortsatt riktig vinter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: