RUT avdrag

Lite lugnare dagar hemma på UD innan det är dags för fortsatt turné denna vecka. Pratade matexport igår och idag lunch med nordiska ambassadörerna. De var mest nyfikna på valrörelsen och vilka frågor jag tror blir viktigast. Jobbben, välfärden och tryggheten i första hand. RUT avdraget är en bubblare som det talas och skrivs mycket om nu, men jag tror att det kommer handla om jobben i stort.

Såg just på nyheterna att en halv miljon svenskar gör avdrag för ROT och RUT. Inga dåliga siffror. Däremot tycker jag att  den snedvridna debatten som förekommit den senaste tiden nästan helt har missat att ta upp vikten av att göra ”svarta” jobb vita.

Har idag också pratat HIV frågor och hur vi lyfter fram betydelsen av tidig testning och medicinering. Detta är viktigt inte minst för företagens egen skull när de jobbar med kompetensutveckling för medarbetare i utsatta länder. 

Ikväll är det dags att tala vid årsmötet för Öppna moderater. Tänkte ta upp lite om hur vi gör skillnad vid HBT frågor och olika former av diskriminering ute i världen.

2 Responses to RUT avdrag

 1. Per Kjellén skriver:

  Skatteverket säger restitution – varför inte lansera då RUT-rabatt.

  Sossarna påstår att rika får göra avdrag på skatten och ordet avdrag för tankarna till något annat. Så Rut- och ROT rabatt är bättre för att visa vad det är.

 2. Jonas skriver:

  Det som stör mig mest är att sossarna stödjer ROT som backad av en stark fackförening med tentaklerna djupt inne i socialdemokratin, medans RUT är ett stöd till kvinnor och invandrare som kommer in på arbetsmarknaden, många efter att tidigare arbetat svart. Dessutom är det många kvinnor som driver dessa företag, vilka många kommer få lägga ner ifall sossarna vinner.
  Det är ojämlikt, orättvist och ovärdigt.
  Att dessutom f.d. Integrationsminister Sahlin kan med att stå för detta gör mig ledsen. Hon om någon borde förstå att vi som nyttjar detta förstår att hon är mot integration. Det bästa för henne är väl om alla nysvenskar blir beroende av bidrag, så att hon säkrar sin väljarbas.
  Jag blir så arg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: