Malmö Lund Helsingborg Landskrona Ängelholm

Värd på min Skånetripp var Marie Weibull-Kornias riksdagsledamot. Marie gör ett bra jobb i näringsutskottet och har desutom blivit utsedd till den mest företagsvänliga politikern i regionen två år i rad. Vem kan vara bättre som ressällskap där?

Skåneturnén startade med välbesökt mångfaldsseminarium i Malmö där jag presenterade projekt Kosmopolit. Hade sedan en frågestund tillsammans med Dan Olofsson från Stars for Life som gör ett fantastiskt arbete. I Lund träffade vi universitetsstudenter tillsammans med Almi och Exportrådet för att tala svensk export och enterprenörsskap. Kul att se vilket bra jobb de gör på universitetet i Lund.

På kvällen var det dags att träffa lokala moderater i Helsingborg. Förutom allmän politik och frihandel blev det bilsnack med många glada skratt när jag berättade storyn bakom varför det blev just en Porsche för nio år sedan.

Tisdagen startade sedan med besök i Helsingborgs hamn som är en väldigt viktig knutpunkt för export och import. Lunch åt vi i Landskrona och deltog på ett Framtidsseminarium som diksuterade hur alla kommuner i regionen kan samarbeta bättre för att hävda sig i konkurrensen.

På kvällen besökte vi Ängelholm och deras näringslivsråd. Utanför gick det vilt till på gatan före matchen mellan Hammarby och Ängelholm. Trist att man inte kan fokusera på fotboll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: