Invigning svenska paviljongen 1 maj

Startade morgonen med frukost på den svenska paviljongen redan 07.20 och hade genomgång inför dagen. Höll invigningstal inför många åhörare och fick sedan måla ögon på den stora dalahästen utanför paviljongen. Tanken vara att det skulle symbolisera en liknande kinesisk procedur där man målar ögonen på draken.

Rundvandring i vår fina paviljong med temat ”Spirit of Innovation” och därefter lunch på EU paviljongen där jag träffade  Barroso, EU kommissionens president och premiärministern Balkende från Nederländerna.

Efter lunch var det dags för prisutdelning av design award. Vann gjorde ett kombinerat kinesiskt och svenskt bestick, dvs gaffel, kniv och chopstick tillsammans.

Hann under eftermiddagen också besöka Finland (som naturligtvis hade en bastu på toppen av sitt hus), Förenade Arabemiraten, Japan och Saudiarabien.

Intressant var att i Saudis paviljong hade vi inte bokat någon tid, men var lika välkomna ändå, inshallah, de är alltid väldigt vänliga.

Dessutom visade de en otroligt bra 3D-film om landet.

Dessutom förekom kvinnor utan slöja på bilderna. Intressant och helt i linje med förra veckans nyheter om Saudi där höga företrädare visade sig på bild tillsammans med kvinnor utan slöja. Det går framåt, även om många med mig önskar att det skulle gå snabbare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: