Hagströmerbiblioteket

Besökte tillsammans med min gubbklubb Hagströmerbiblioteket igår kväll. Fantastisk plats på jorden. Den äldsta boken är från 1480. Ove Hagelin berättade historien om hur biblioteket kom till. Han fick uppdraget att rensa i källaren hos Svenska läkarsällskapet på Klara Östra Kyrkogata redan 1986 och hittade i diversehyllan flera otroliga fynsd. Sedan dess har det varit ”godislåda” många dagar för Ove. Allra bäst är att man faktiskt får bläddra i och ta på böckerna tillskillnad från många andra museum där det är vita handskar och fuktreglering. Här är det verklighet och man får vara med på riktigt.

Jättertoligt att vara där och lyssna till ett så inspirerande föredrag av Ove. Jag föreslog att vi skulle skippa middagen och bara titta på böcker men magen skrek tydligen lite för mycket för några så efter två timmar blev det mat på Nobel forum. Trevlig kväll som alltid med min gubbklubb.

Delar av alla dessa böcker, denna kulturskatt, ska nu visas under vår och sommar på Waldemarsudde. Verkligen värt att gå dit!

Annonser

One Response to Hagströmerbiblioteket

  1. Peter skriver:

    Lite bilder från utställningen. Verkligen fantastiska böcker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: