Ragunda

Kom till Ragunda tisdag eftermidddag efter biltur från Sundsvall och välkomnades av kommunen vid Ragundapaviljongen. En fullständigt osannolik byggnad i thai stil mitt i Jämtland. Naturligtvis också en bra turistmagnet och fantastisk för alla thailändare i Sverige. Ragunda kommun har dessutom mycket utbyte med Thailand och en egen STCC Sweden Thailand Chamber of Commerce.

Fortsatte sedan till Zepro ”Z-lyftet”, den största privata arbtesgivaren i Ragunda. De är kända över hela världen för sina lyftanordningar och många av oss har säkert sett dem baktill på transporter.

Under finanskrisen tvingades de säga upp nästan halva personalstyrkan. Nu ser läget dock ljusare ut igen. Företagarträff på kvällen där flera  paratade om framtidstro och gott hopp. Många ser att turismen kan utvecklas betydligt mer i hela regionen. Vi fick också en provsmak av sommarens föreställning ur En midsommarnattsdröm.

Besökte också Zorb center, en äventyrsanläggning som också anordnar konferenser i jämtländsk miljö. Där fick vi också prova på att köra fyrhjuling på liten bana i skogen. Kokkaffe ur kåsa (väldigt norrländskt) avslutade besöket.

Ragunda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: