KKR i Bryssel – Gubbväldet växer

Startade hemifrån 05.40 och fick en tredjedels kopp te på Bromma innan flyget bar iväg till Bryssel. Direkt efter landning bar det iväg till möte med kommissionären för intre marknaden Barnier. Bra och konstruktivt samtal om EU´s framtid, speciellt patentet. Den mer specifika frågan för svensk del om snuset hade han ingen kunskap om men vi lovade att skicka information och nästa gång vi möts i Stockholm i juni.

Därefter diskussion om varumärkespatent på rådet och påföljande lunch handlade om EU´s framtid och den rapport som Monti lagt fram på området. Under lunchen var det tre kvinnor och fyrtioen män, dvs värre än vanligt. EU är närmast reaktiva, dvs bakåtsträvande i sitt sätt. Pinsamt!

Under morgonens möte med kommissionär Barnier som tog upp frågan om kvinnlig representation reagerade jag inte nämnvärt, men under lunchen fanns en HEL del övrigt att önska även för mig som ser till kompetensen i första hand istället för kön. Det kan helt enkelt inte vara så att bara knappt 10% av kvinnorna är lika kompetenta som män. Det är helt enkelt skamset, uselt och sämre än fler arabiska länder som vi så ofta klagar över!

Mitt första riktiga möte med kommissionär de Gucht ägde rum efter lunch. Visserligen har jag hört mycket gott om honom via min vän Cathy Ashton, men blev ändock desillusionerad när han berättade vilket motstånd han såg mot frihandel idag. Han känns själv som en frihandlare, men det behöver vara fler.  Var finns känslan för att kämpa för frihandel?  Annars rolig dag med många vänskapliga möten med frihandelsvänligt sinnade ministrar. Problemet är att många talar bra, men det händer inte så mycket….

Ilsken på Spanien som är så otroligt tröga när det gäller EU patentet. De är ordförande nu och borde representera hela unionens vilja, inte bara sin egen. Förstår inte att de borde inse att EU patentet är extremt viktigt för att upprätthålla EU´s konkurrenskraft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: