Luleå

Kom fram till Luleå med tåget på morgonen och åt frukost på Arctic hotell. Den första jag möter är en god vän från slalomklubben. Hon var på bussturné över Sverige för att prata vårdfrågor.

Lokala moderaterna var glada som lärkor över nya siffror i DN på morgonen där vi har gått om vänsterpartierna i opinionen. Jätteroligt förstås, men det är fortfarande valdagen som räknas.

Första mötet hos Luleå handelskammare som informerade om näringslivet i Luleå. DEn viktigaste frågan som många också återkom till under dagen handlade om Norrbottniabanan och behovet av denna.

Nästa besök var på Aurorum på universitetet där flera företag berättade hur de lyckats tack vare inkubatorer och bra miljö för att starta företag. Lunch tillsammans med dem och sedan till Cold Green. Ingen trodde på deras idé om kylning med koldioxid från början utom de själva. Efter många års slit lyckades de i alla fall övertyga några kunder om att detta var rätt och nu säljer de mer än någonsin.

Ska alldeles strax åka iväg till Mellanöstern tillsammans med företagare. Ska bli spännande att se vad som hänt sedan sist.

One Response to Luleå

  1. Bebe skriver:

    Hej!
    Hur var i Kurdistan?
    många kurdiska kanalar pratade om din besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: