Snus och möte med Barnier

När vi hade en workshop tillsammans med kommissionär Barnier och kommissionen för att diskutera hur vi vidareutvecklar EU´s inre marknad fick alla runt bordet ett gott skratt.

Förutom att Barnier berömde Sverige för vårt gedigna arbete med EU´s inre marknad  letade han i sin kavajficka och tog fram en snusdosa som han lade på bordet. -Jag har förstått att snuset är en riktig hjärtefråga för Sverige. Han lovade också att titta närmare på frågan ur ett inremarknadsperspektiv. Han fick också mer information och lovade att återkomma i frågan.

Annonser

One Response to Snus och möte med Barnier

  1. […] Jag tycker att det är bra att man arbetar med konsumentfrågor men det borde handla om upplysning snarare än förbud. På 60-talet när man inte visste hälsoriskerna med cigaretter så var det ett problem eftersom det var ett undanhållande av kunskap. Kunskap som skulle ge konsumenterna ett mer medvetet val. Där borde John Dalli landa i sina frågor istället för att landa i en radikalare förbudspolitik. När det kommer till kommissionen så har jag högre förhoppningar på Barnier. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: