Uddevalla och Töcksfors

Efter en tur tvärsöver Sverige landade vi till slut på lunch hos lokala moderater i Uddevalla. Maria Plass, riksdagsledamot var också där och välkomnade oss. Flera glada MUF´are som lovade att jobba hårt i valrörelsen, bådar gott.

Handelsområdet Torp var sedan fokus. Stor efterfrågan finns från fler företag att etablera sig och därmed finns också expansionsplaner för området. Hela regionen har utvecklats mycket mer mot handel från att tidigare varit en mer renodlad basindustri. Kul besök på ICA Maxi som inte gjorde någon direkt reklam alls utan bara ville profilera sig på att vara en ”go” butik. I detta sker också stora satsningar på kommunikation för personalen och att alla ska trivas.

Västra Götaland är den exportstarkaste regionen i hela landet, slår till och med Stockholm. Hårt drabbade under finanskrisen, men har fortfarande ett handelsöverskott under 2009. Nu har det dessutom börjat vända uppåt igen.

Efter att ha mött flera företagare i området fortsatte så resan till Töcksfors via en slingrig krok på guppiga men vackra vägar i Norge. Har lärt mig att det behövs både GPS och traditionell karta för att snabbast hitta rätt.

Väl framme i Töcksfors besökte vi det stora shoppingcentret där. Här är det 80% norska kunder som gränshandlar, dvs åker över dagen till Sverige och handlar billigt. Den största delen är matvaror, men även sällanköpsvaror börjar öka.

Intressant att också norska företag etablerar sig här. Ganska intressant att norska företag först transporterar sina varor över gränsen och sedan kommer norrmän och handlar norska varor här.  Bra för Sverige och regionen i Värmland eftersom det skapar många nya jobbtillfällen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: