Sundsvall Härnösand Östersund

Började dagen med ett besök på SCA och deras fabrik för papperstillverkning som sysselsätter ungefär 900 personer i Ortviken och dess närhet. Rundvandring på fabriken för att se hur de tillverkar papper som sedan exporteras ut i världen. Deras största problem är energifrågan och naturligtvis också den om stränga krav på låga svavelhalter i Östersjön jämfört med övriga världen. Helt klart konkurrenssnedvridning.

Med bussen vidare till Härnösand och kampanj på torget där. Flera pratade om båtturen igår som fanns i tidningen idag. Många ville ta emot information om moderaterna. Känns bra, det går framåt i norr.

Tobias Billström kom tillbaka efter sin korta Skånetur och vi fortsatte till Absolicon, ett miljöteknikföretag som jag träffat tidigare men då på konferens i Åre. Nu på deras kontor och forskingsverkstad där de provar ut solceller. Deras budskap var att vi skulle titta närmare på riktade energistöd i framtiden och inte fasa ut olika satsningar så snabbt. Forskningen har svårt att hänga med i så tvära kast mellan olika fomer av energiutveckling.

Lunch ombord på bussen till Östersund och trevligt prat med chauffören som ursprungligen kom från finska Lappland och bodde i Luleå, mycket motorprat och annat kul. Landade så småningom på Stortorget i Östersund och småpratade med moderater. Där fanns också gulliga moderathunden Hugo som skulle finnas i deras valstuga framöver. Funderar på om min hund Sune skulle passa i Ekerös valstuga.

Sedan dags för ett fantastiskt besök på Moose garden i Orrviken utanför Östersund. Vilken underbar affärsidé att ha älgfarm. Lockar utländska turister som få andra saker. Tänk alla turister som nu inte behöver jaga våra vägskyltar med älgar på längre när de får klappa älgar i verkligheten istället. Tala om succé.

Både jag och Tobias tycket det var toppen bland älgkalvarna och även de vuxna älgarna efter en viss betänketid. Helge, Beppe, Bosse och Nordis hälsade vi på under tiden som de åt potatis och förundrat tittade på två moderata ministrar.Sista företagsbesöket för dagen var på Camp Södergren, en sport och boendeanläggning i anslutning till Östersunds skidstadion. De erbjuder vinter och sommarskola för längsskidor, skidskytte, rullskidor och mycket annat. Verksamheten går bra redan efter två år och ökar hela tiden. Vi tittade också in i en av lägenheterna man kunde hyra under tiden man tränar där. När vi knackade på dörren öppnade OS-guldmedaljören Björn Ferry. Kul kille som trivdes fantastiskt bra i Östersund. Han berättade om allt ifrån olika dieter till sitt stora intresse för skogsbruk. Vi avslutade med lite prat om testet valkompassen.

Till sist var det dags för oss att prova skidskytte också. Tobias briljerade med fem träffar i rad vid liggande skjutning. Vilken tuffing!

På vägen till flygplatsen stannade vi två minuter vid SNÖ of Sweden och pratade export. Nästa gång blir det längre besök.

Hemma igen och i morgon regeringssammanträde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: