Spånga Tensta Ekerö

Under fredagen var det intensiv valkampanj. Först till klass S3A i Spånga gymnasium och berättade om ungt entreprenörskap, Drivhuset och vårens framtidsjobbturné. Pigga engagerade elever som ställde massor av frågor om export, handel och miljö. Övertygad om att det går bra för dem i livet om de är så pigga. Intervju med skoltidningen efteråt.

Vi stannade för en fikapaus i Tebnsta centrum och träffade där en trevlig restaurangägare som ville prata politik och gillade Moderaterna.

Vidare i Tensta besökte vi Livstycket. Där jobbar man tillsammans med invandrarkvinnor för att få dem att lära sig svenska. Flera av dem kan inte läsa, skriva och räkna när de kommer till Sverige och klarar heller inte takten på SFI. Här får de istället möjlighet att lära svenska under tiden som de gör skapande verksamhet. De har också försäljning av sina varor och jag köpte fler tyger som definitivt är i klass med tyger på Svenskt Tenn.

Sista anhalten i Tensta var i en liten shiamuslimsk lägenhetsmoské där vi pratade med en stor grupp feilikurder från Irak. Jättetrevligt och blandat med kvinnor och män. Vi fick te och de fastade, men en man höll i alla fall på att laga mat inför kvällen.

Allra sist blev det en stund i lokala valstugan på Ekerö där jag träffade många vänner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: