Surströmming och mjölkkalas

Många intervjuer idag. Expressens valstuga om allt möjligt; svensk export, snus, bilar, HIV spridning och vikten av kondomanvändning och mycket annat. Före detta var det debatt i Sveriges radio mot Thomas Eneroth (s) om svensk export och frihandel. Också intervju med kinesisk tv om miljöfrågor.

Efter avslutad valkampanj under dagen ordnade jag och medarbetare surströmmingskalas på UD. Vid en diskussion om surströmming tidigare under hösten upptäckte jag att flera i staben aldrig ätit surströmming så det var verkligen dags att testa.

Kvällen gav bra försmak för hur vi ordnar detta med kommissionen. Modigast var min statssekreterare som klämde sju st strömmingar, därefter kom utrikesrådet med hela fyra fileér som tyckte det var riktigt gott trots att han är smålänning. Alla uppmuntrades att dricka mjölk till denna delikatess, skonar magen och neutraliserar syran. Tror snart att det är läge att snart testa kommissionen….

I morgon gäller länet igen och mera kampanj. På kvällen ska jag och flera andra ministrar delta i en teater som heter ”Seven”. Ser fram emot teater som jag inte spelat sedan barnsben, ska bli riktigt kul.

2 Responses to Surströmming och mjölkkalas

  1. Staffan Strömbäck skriver:

    Hmm.. rödlök, tomat och något vitt, obestämbart (gräddfil?) samt gräslök (!) till surströmmingen. Och dessutom serveras mjölk!!

    Verkar som om någon kock inne på UD har fått styra lite väl mycket.

  2. Lars Nilsson skriver:

    Instämmer, vad gör tomaten där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: